Over Scholing Dichtbij

Scholing Dichtbij is een deskundig scholingscentrum voor zorg- en hulpverleners. Onze scholingen dragen bij aan het bevorderen en op peil houden van de deskundigheid en bekwaamheid van zorg- en hulpverleners. Met het volgen van onze scholingen behaal je moeiteloos de jaarlijks vereiste scholingspunten van het Kwaliteitsregister V&V en het BIG-register of SKJ. 

Wij bieden een breed en divers aanbod aan scholingen in verschillende deskundigheidsgebieden, zoals verpleegtechnische vaardigheden, palliatieve (terminale) zorg, complementaire zorg, jeugdhulpverlening, rouw en verlies, kwaliteit van zorg, communicatie en ziektebeelden. 

Scholingen van hoge kwaliteit 

Als scholingscentrum hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij doen er van alles aan om de kwaliteit van onze bij- en nascholingen te waarborgen.

  • Wij werken uitsluitend met deskundige docenten die veel inhoudelijke kennis en praktijkervaring hebben.
  • Vrijwel al onze cursussen zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden) of door SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).
  • De scholingen met betrekking tot de verpleegtechnische vaardigheden zijn gebaseerd op de Vilans-protocollen.
  • Wij evalueren elke scholing. De feedback van deelnemers gebruiken wij om de scholingen te optimaliseren. 

Kennisdeling voor zorgpartijen in de regio

Om de zorg thuis naar een hoger plan te kunnen tillen

Scholing Dichtbij, onderdeel van Coöperatie Dichtbij, wil eraan bijdragen dat iedereen thuis kan wonen, leven en sterven, ongeacht (de complexiteit van) de zorgvraag. Vanuit deze missie stellen wij de kennis van de coöperatieleden over specialistische zorg graag beschikbaar voor andere zorgpartijen in de regio. Dichtbij heeft veel experts voor specifieke vakgebieden. Via Scholing Dichtbij kunt u uw hulpvraag kenbaar maken, zodat er een maatwerkafspraak op cliëntniveau tot stand gebracht kan worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met het team van Scholing Dichtbij.

Een aantal voorbeelden:

Bureau NAH Zorg is organisatielid van Coöperatie Dichtbij en heeft Groningen en Friesland als werkgebied. Bureau NAH Zorg biedt niet alleen specialistische zorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), maar zorgt er ook voor dat kennis en ervaring op het gebied van het leven met NAH samengebracht wordt en beschikbaar is voor zorgpartijen in de regio. NAH-zorg is hiervoor ook digitaal bereikbaar, zodat ook op afstand een beroep gedaan kan worden op deze specialistische kennis.

In de regio Twente en Arnhem werkt Coöperatie Dichtbij met meerdere zorg zzp’ers met expertise op het gebied van (non) invasieve beademing. Esther Geelen is CTB geschoold en gedelegeerd toetser CTB. Esther is ook op afstand benaderbaar voor zorgpartijen uit de regio voor hulpvragen omtrent thuisbeademing.

Dit alles om de zorg thuis naar een hoger plan te kunnen tillen.

Verschillende vormen van scholing

Iedereen leert anders, daarom bieden wij scholingen aan op verschillende manieren. Zo kies jij de vorm die het beste bij jou past!

E-learnings
Bepaal zelf waar en wanneer het jou uitkomt om een e-learning te volgen. Onze e-learnings zijn eenvoudig via een laptop, tablet of smartphone te volgen. De e-learnings bestaan uit een combinatie van video’s, tekst en animaties, zodat het afwisselend en leuk blijft om te volgen.

Klassikale scholingen
Onze klassikale scholingen zijn zeer interactief van aard. We bespreken theorie, casuïstiek en je voert bijvoorbeeld groepsopdrachten uit. Wij beschikken over een ruim en licht scholingslokaal én skillslab. In het skillslab zijn twee oefenpoppen, een infuusarm en diverse andere oefenmaterialen aanwezig om verpleegtechnische vaardigheden te oefenen.

Op zoek naar een scholinglocatie?
Ons scholingslokaal en/of skillslab zijn ook beschikbaar voor verhuur. Het scholingslokaal biedt ruimte aan maximaal 25 personen. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Incompanyscholingen
Onze docenten komen ook graag bij jou op locatie. Onze incompanyscholingen zijn volledig af te stemmen op de specifieke wensen van jouw organisatie/team. Het is vaak goedkoper om een incompanyscholing te organiseren dan dat medewerkers individueel een scholing volgen. Bovendien bevordert een incompanyscholing de betrokkenheid van medewerkers.

Lees hier meer over onze incompanyscholingen.

Scholing Dichtbij is onderdeel van Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij is een samenwerkingsverband van zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en kleinschalige zorgorganisaties. Sinds de oprichting in 2012 is Coöperatie Dichtbij uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt, een hoogwaardige netwerkorganisatie die zich onderscheid door samenwerking, kwaliteit van zorg en innovatie. Coöperatie Dichtbij telt meer dan 250 coöperatieleden en biedt jaarlijks aan ruim 1200 cliënten zorg en begeleiding. De leden kunnen tegen een gereduceerd tarief scholingen bij ons volgen.

Coöperatie Dichtbij werkt met een merkenstructuur waarbij Scholing Dichtbij, Thuiszorg Dichtbij, Traject Dichtbij en ook Coöperatie Dichtbij zich apart positioneren in de markt.

Coöperatie Dichtbij

Dichtbij is een coöperatie waar verschillende merken onder werken, Scholing Dichtbij is daar één van.

Thuiszorg Dichtbij

Thuiszorg Dichtbij biedt met zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden-IG (zzp'ers) verpleegkundige en palliatieve terminale zorg thuis.

Traject Dichtbij

Traject Dichtbij biedt ambulante begeleiding aan volwassenen met een forensisch verleden.