Over Scholing Dichtbij

Scholing Dichtbij is een deskundig scholingscentrum voor zorg- en hulpverleners. Onze scholingen dragen bij aan het bevorderen en op peil houden van de deskundigheid en bekwaamheid van zorg- en hulpverleners. Met het volgen van onze scholingen behaal je moeiteloos de jaarlijks vereiste scholingspunten van het Kwaliteitsregister V&V en het BIG-register.

Wij bieden een breed en divers aanbod aan scholingen in verschillende deskundigheidsgebieden, zoals verpleegtechnische vaardigheden, palliatieve (terminale) zorg, complementaire zorg, jeugdhulpverlening, rouw en verlies, kwaliteit van zorg, communicatie en ziektebeelden. 

Als scholingscentrum hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij doen er van alles aan om de kwaliteit van onze bij- en nascholingen te waarborgen.

  • Wij werken uitsluitend met deskundige docenten die veel inhoudelijke kennis en praktijkervaring hebben.
  • Onze docenten zijn gemotiveerd om hun kennis en ervaring te delen met deelnemers.
  • Vrijwel al onze cursussen zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden) of door SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).
  • De scholingen met betrekking tot de verpleegtechnische vaardigheden zijn gebaseerd op de Vilans-protocollen.
  • Wij evalueren elke scholing. De feedback van deelnemers gebruiken wij om de scholingen te optimaliseren. 

Scholing Dichtbij is onderdeel van Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij is een samenwerkingsverband van zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en kleinschalige zorgorganisaties. Sinds de oprichting in 2012 is Coöperatie Dichtbij uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt, een hoogwaardige netwerkorganisatie die zich onderscheid door samenwerking, kwaliteit van zorg en innovatie. Coöperatie Dichtbij telt meer dan 250 coöperatieleden en biedt jaarlijks aan ruim 1200 cliënten zorg en begeleiding. De leden kunnen tegen een gereduceerd tarief scholingen bij ons volgen.

Coöperatie Dichtbij werkt met een merkenstructuur waarbij Scholing Dichtbij, Thuiszorg Dichtbij, VSPG, Traject Dichtbij en ook Coöperatie Dichtbij zich apart positioneren in de markt.

Coöperatie Dichtbij

Dichtbij is een coöperatie waar verschillende merken onder werken, Scholing Dichtbij is daar één van.

Thuiszorg Dichtbij

Thuiszorg Dichtbij biedt met zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden-IG (zzp'ers) verpleegkundige en palliatieve terminale zorg thuis.

Traject Dichtbij

Traject Dichtbij biedt ambulante begeleiding aan volwassenen met een forensisch verleden.

Verpleegkundig Specialisten Praktijk Groningen (VSPG)

De VSPG is een praktijk van verpleegkundig specialisten die ondersteuning biedt in de eerstelijnszorg.