Terug naar het overzicht

Palliatieve zorg - Deel 4 van 4 | Stervensfase (e-learning)

E-learning

Palliatieve zorg is zorg voor mensen die niet meer beter kunnen worden. De zorg is gericht op verzachting, pijnbestrijding en het bieden van zoveel mogelijk comfort. Wanneer de cliënt niet meer kan genezen betekent dit niet dat hij of zij uitbehandeld is. Integendeel, er zijn vele manieren om zorg te dragen voor de beste kwaliteit van leven voor de cliënt en diens omgeving.

Deze e-learning is het vierde en laatste deel van een vierdelige e-learningreeks van Dr. Sander de Hosson over palliatieve zorg. Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, specialist palliatieve zorg en bekend van zijn openhartige en ontroerende blogs op Agora.nl en in het Dagblad van het Noorden. Zijn verhalen zijn onlangs gebundeld in het boek Slotcouplet, een ware bestseller. Sander heeft als missie om de palliatieve zorg te verbeteren. Samen met Scholing Dichtbij is de scholingsreeks ontwikkeld om daar aan bij te dragen.

In deze e-learning neemt de Hosson je mee in een inleiding over palliatieve zorg. Dit gebeurt aan de hand van video’s, animaties, vragen, beschouwing en zijn persoonlijke ervaringen als arts. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de zorg in de stervensfase, palliatieve sedatie, euthanasie en de rol als verpleegkundige bij de stervensfase.

De delen van de serie:
Deel 1: Inleiding palliatieve zorg
Deel 2: Dyspneu (benauwdheid) in de palliatieve fase
Deel 3: Pijn in de palliatieve fase
Deel 4: De stervensfase

Voor wie

Voor iedereen die te maken heeft of kan krijgen met palliatieve zorg zoals hulp- en zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

Leerdoelen

- Kennis verkrijgen over de zorg in de stervensfase
- Kennis verkrijgen over palliatieve sedatie
- Kennis verkrijgen over euthanasie
- Inzicht verkrijgen in acute palliatieve sedatie
- Inzicht verkrijgen in het verschil tussen palliatieve sedatie, acute palliatieve sedatie en euthanasie
- Inzicht verkrijgen in de rol van de verpleegkundige bij de stervensfase
- Tips verkrijgen rondom palliatieve sedatie

Over de docent

Dr. Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij is bekend van zijn blogs op Agora.nl en in het Dagblad van het Noorden en van zijn boek Slotcouplet. De Hosson spreekt ook regelmatig op symposia en congressen.  

Aanmelden

Aanmelden

T
Thema

Palliatieve zorg

A
Accreditatie

2 accreditatiepunten

Kosten

€35,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl