Terug naar het overzicht

Longziekten - Deel 1 van 4 | Anatomie van de longen (e-learning) **GRATIS**

E-learning

Longen zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam: ze voorzien ons van zuurstof. We kunnen niet zonder, daarom zijn gezonde longen van levensbelang. Gezonde longen lijken een vanzelfsprekendheid, maar er kunnen ook situaties zijn waarin ze beperkt of slecht functioneren bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte.

In samenwerking met Sander de Hosson, longarts, heeft Scholing Dichtbij een tweede e-learningreeks ontwikkeld. De eerste e-learningreeks gaat over palliatieve zorg en is nog steeds verkrijgbaar op ons platform. In de e-learningreeks ‘Palliatieve zorg’ kun je vier e-learnings volgen over: inleiding in de palliatieve zorg, dyspneu, pijn en de stervensfase.
De tweede e-learningreeks staat in het teken van de longen. Hierbij horen de volgende delen:
1. Anatomie van de longen (gratis)
2. Longkanker
3. COPD en astma
3. Veel voorkomende longziekten

Het eerste deel Anatomie van de longen is een instapcursus en vormt de basis om de andere drie e-learnings te kunnen volgen. Daarom bieden wij deze e-learning gratis aan. In het eerste deel neemt Sander de Hosson je mee in de basisprincipes van de longen.

Voor wie:

Voor iedereen die te maken heeft of kan krijgen met longziekten zoals hulp- en zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en patiënten.

Leerdoelen:

Na het volgen van deze e-learning:
• Weet je waar het ademhalingsstelsel uit bestaat
• Ben je in staat het proces van ventilatie te beschrijven
• Ben je op de hoogte van de kenmerken van diffusie

Over de docent:

Dr. Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij is bekend van zijn boek Slotcouplet en zijn blogs op Agora.nl en in het Dagblad van het Noorden. Ook spreekt Sander regelmatig op symposia en congressen.

Duur:

Het volgen van de instapcursus Anatomie van de longen duurt ongeveer 15 minuten.

Prijs:

Gratis

Accreditatie:

De e-learning Anatomie van de longen is niet geaccrediteerd, vanwege de korte duur. De overige e-learnings van de e-learningreeks Longziekten zijn wel geaccrediteerd.

Trailer

Benieuwd geworden naar de e-learningreeks Longziekten? Bekijk hier de trailer van deze e-learningreeks.

Aanmelden

Aanmelden

T
Thema

Anatomie

A
Accreditatie

0 accreditatiepunten

Kosten

€0,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl