Terug naar het overzicht

CADD-Legacy PCA medicatiepomp | 28 oktober 2020

Klassikale scholing

Omschrijving

De CADD-Legacy PCA-pomp is een draagbare pomp, ontworpen om medicijnen in het lichaam toe te dienen. Deze pomp kan geprogrammeerd worden om medicijnen op constante snelheid toe te dienen, en/of om een bolus op aanvraag na een bepaalde tijdsinterval toe te dienen. In de pomp is geprogrammeerde en historische informatie opgeslagen. De CADD-Legacy wordt voornamelijk gebruikt in de thuissituatie, bijvoorbeeld in geval van pijn en/of onrust bij terminale patiënten.
Tijdens deze cursus krijg je uitleg over de werking van de CADD-Legacy PCA-pomp en het aansluiten van het subcutane butterfly systeem op deze pomp. Ook frissen we je kennis op betreffende het inbrengen van het butterflysysteem en de redenen waarom dit wordt toegepast.

Voor wie

Verpleegkundigen en VIG-ers die regelmatig met deze medicatiepomp werken. De cursus is ook zeer geschikt voor verpleegkundigen die werken in medisch technische thuiszorgteams.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:
- Ben je vaardig in het inbrengen van een subcutaan butterfly systeem, het aansluiten van het butterfly systeem op de CADD Legacy pomp
- Kan je de CADD-Legacy PCA pomp instellen en eenvoudige voorkomende problemen met de pomp oplossen
- Heb je kennis over richtlijnen & indicaties m.b.t. sedatie en de meest gebruikte pijnmedicatie
- Ben je in staat zorgvragers en naasten te informeren over de wenselijkheid en werking van het butterfly systeem en de CADD-Legacy pomp.
- Ontvang je, na het tonen van het theorie certificaat (van e-nursing), een certificaat en een bekwaamheidsverklaring.

Daarnaast doe je kennis op over de richtlijnen & indicaties m.b.t. sedatie en de meest gebruikte pijnmedicatie m.b.t. de CADD-Legacy. Ook ben je in staat om zorgvrager en belanghebbenden te informeren over de werking van het butterfly systeem en de CADD-Legacy pomp.

Voorwaarden voor deelname

Het volgen van de theorie middels de e-learning Pijnpompen: CADD-Legacy PCA van www.e-nursing.nl en hiervan het certificaat kunnen overleggen. Deze e-learning kost €35,00 en is niet inbegrepen. Ook ben je bekend met verpleegkundig rekenen.

De docent

De cursus wordt gegeven door Jan Krijnen. Jan heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg als medium care verpleegkundige en als BLS Ambulanceverpleegkundige. Ook heeft hij veel ervaring opgedaan door zijn werk in een Specialistisch Verpleegkundig Team Thuiszorg in Leeuwarden.
Momenteel maakt Jan deel uit van het MTH-team bij Thuiszorg Dichtbij. (Medisch Technische Handelingen)

Maatregelen corona

Om aan de geldende maatregelen rondom het coronavirus te kunnen voldoen, zijn er maximaal 6 cursisten toegestaan tijdens deze scholing. Scholing Dichtbij heeft de scholingsruimte zo ingericht dat het mogelijk is 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook zorgen wij voor beschermingsmiddelen waar nodig. De deelnemende cursisten ontvangen voor aanvang van de scholing informatie over de getroffen maatregelen.

Praktische informatie

Datum: 28 oktober 2020
Tijd: 09:30 – 12:30
Accreditatie: 3 punten (V&V)
Kosten: €115 (leden Dichtbij €86,25)
Locatie: Rouaanstraat 20a, 9723 CD Groningen

Aanmelden

Aanmelden

Datum

28/10/2020

Locatie

Rouaanstraat 20a, 9723 CD Groningen

T
Thema

Vaardigheden

A
Accreditatie

3 accreditatiepunten

Kosten

€115,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl