Terug naar het overzicht

Zwachtelen |11 november 2020

Klassikale scholing

ACT staat voor Ambulante compressietherapie. Compressietherapie is het aanbrengen van tegendruk in gebieden met vochtophoping (oedeem). Door middel van uitwendige druk wordt de bloedcirculatie zoveel mogelijk gestimuleerd waardoor de klachten verminderen.

Tijdens een interactieve scholing leer je in een dagdeel alles over ACT zwachtelen. Er is ruimte voor zowel de theorie als de praktijk. Er wordt uitleg gegeven over het belang van zwachtelen, wanneer je het juist wel en juist niet toepast en wat de juiste technieken zijn. Het toepassen van de juiste techniek met het juiste materiaal is van cruciaal belang. Wanneer hierin fouten worden gemaakt werkt de behandeling averechts met mogelijk zeer pijnlijke gevolgen voor de cliënt. Het is dus van groot belang dat je niet alleen bevoegd maar ook bekwaam bent in het uitvoeren hiervan en de handeling blijft oefenen.

De volgende onderdelen komen tijdens de scholing aan bod:
- Indicaties en contra-indicaties voor compressietherapie
- Actuele protocollen en richtlijnen
- Polsteren
- Materialen
- Enkel-arm index

Voor wie

Verzorgende IG en Verpleegkundigen (niveau 3, 4 & 5)

Voorbereiding

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze voorafgaand aan de scholing de Vilans-protocollen bestuderen welke betrekking hebben op deze vaardigheden.

Maatregelen corona

Om aan de geldende maatregelen rondom het coronavirus te kunnen voldoen, zijn er maximaal 6 cursisten toegestaan tijdens deze scholing. Scholing Dichtbij heeft de scholingsruimte zo ingericht dat het mogelijk is 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook zorgen wij voor beschermingsmiddelen waar nodig. De deelnemende cursisten ontvangen voor aanvang van de scholing informatie over de getroffen maatregelen.

Over de docent

Deze scholing wordt gegeven door Corine de Groot.
Corine de Groot is verpleegkundige en heeft meer dan 30 jaar verpleegkundige ervaring, o.a. op verschillende afdelingen in een ziekenhuis en als verpleegkundige in de wijk. Ze heeft diverse specialisatie opleidingen op haar naam staan, waaronder de opleidingen Gynaecologie/obstetrie, de SEH-opleiding en de oncologie aantekening. Onlangs heeft ze de opleiding Praktijkopleider in de Gezondheidszorg afgerond. Ze werkt als zelfstandig trainer, en geeft scholingen voor verschillende opdrachtgevers.

Praktische informatie

Datum:11 november 2020
Tijd: 09.30-12.30
Accreditatie: 3 punten (V&V)
Kosten: €115 (leden Dichtbij € 86,25)
Locatie: Rouaanstraat 20a, 9723 CD Groningen

Aanmelden

Aanmelden

Datum

11/11/2020

Locatie

Rouaanstraat 20a, 9723 CD Groningen

T
Thema

Vaardigheden

A
Accreditatie

3 accreditatiepunten

Kosten

€115,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl