Terug naar het overzicht

Rapportage en verslaglegging | 19 oktober 2021

Klassikale scholing

In deze training gaan we in op het belang van goede rapportage en verslaglegging binnen de jeugdhulpverlening. We kijken welke onderdelen, die in de verslaglegging horen, belangrijk zijn en met welke regels en kaders we te maken hebben. Ook beantwoorden we de vraag: hoe stel je goede doelen op, die ook voor de cliënt begrijpelijk zijn? Tot slot gaan we in op efficiënt rapporteren: zodat de beschikbare tijd zoveel mogelijk toegaat naar de cliënten en niet naar de administratieve taken daaromheen.

Omschrijving

Als (jeugd)professional binnen het sociaal domein heb je te maken met de jeugdige en hun ouders/verzorgers, maar daarnaast ook met verschillende regels en wetgeving. Het beroep van jeugd-en gezinsprofessional is van grote waarde voor de gezinnen en daarmee de verslaglegging ook. In de praktijk blijkt dat verslaglegging niet altijd volledig is of klopt met de huidige wet-en regelgeving. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer, wat moet er in een goede rapportage en wat niet. Wat is van belang voor de cliënt, maar ook voor de professional zelf. En hoe breng je dat allemaal samen in één rapportage/verslag. Tijdens deze training nemen we je mee in de wereld van de wet-en regelgeving, wat wordt er van ons als professional verwacht en vooral hoe gaan we dit in de praktijk toepassen op een zo efficiënt en transparant mogelijke manier. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we de theorie toepassen in de praktijk.

Leerdoelen

Na afloop van de scholing weet/kan de cursist:
•Wat het doel is van verslaglegging/rapportage;
•Wat er in een goede rapportage behoord te staan;
•Hoe je een goede rapportage schrijft;
•Hoe je specifieke SMART geformuleerde doelen opstelt.

Voor wie

De scholing richt zich primair op de Jeugd- en gezinsprofessionals maar is ook geschikt voor begeleiders binnen de WMO.

Over de docent

Klariena Bouma is sinds 2009 werkzaam binnen de jeugdhulpverlening en het sociaal domein, waar ze verschillende rollen heeft uitgevoerd, zoals ambulant begeleider, systeembegeleider, jeugdconsulent en kwaliteitsmedewerker. Verschillende functies maar altijd een raakvlak met de jeugdhulp. Hier ligt dan ook haar passie. De verbinding tussen theorie en praktijk vindt ze enorm belangrijk en waardevol: dit neemt ze dan ook mee in haar trainingen.

Subsidie Caren Zorgt

Vanuit een subsidie voor de implementatie van Caren Zorgt binnen Coöperatie Dichtbij, is er de mogelijkheid de scholing te vergoeden voor maximaal 2 medewerkers van een organisatie. Caren Zorgt is een elektronisch zorgdossier, een veilig zorgnetwerk voor iedereen die zorg krijgt of zorg verleent. Mocht je hiermee werken of hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op via info@scholingdichtbij.nl

Maatregelen corona

Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen wordt de scholing klassikaal of online aangeboden.

Praktische informatie

Datum: 19 oktober 2021
Tijd: 13.00 - 17.00
Accreditatie: 6 punten SKJ
Kosten: € 260,- (leden Dichtbij € 195,-)
Locatie: Rouaanstraat 20a, 9723 CD Groningen (bij beperkende maatregelen online klassikaal via Zoom)

Aanmelden

Aanmelden

Datum

19/10/2021

Locatie

Online

T
Thema

Jeugdhulpverlening

A
Accreditatie

6 accreditatiepunten

Kosten

€260,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl