Terug naar het overzicht

Begeleide intervisie voor hulpverleners | obv aanmeldingen (5 bijeenkomsten)

Klassikale scholing

Deze scholing staat op dit moment open op basis van aanmelding. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar info@scholingdichtbij.nl. Bij voldoende interesse prikken we in overleg een geschikte datum.

Als hulpverlener heb je waardevol en bijzonder werk. Je komt in het leven van mensen, soms in lastige situaties en je werkt meestal alleen. Dan is het vanzelfsprekend dat je behoefte hebt om je eigen handelen af en toe te spiegelen en collega’s om raad te vragen. Naast je eigen behoefte is intervisie natuurlijk ook een vereiste als je een KIWA-keurmerk hebt. Zo ontwikkel jij jezelf als persoon, zorgverlener én als zzp’er.

Voor wie

Voor hulpverleners en voor teams

Doe ook mee met intervisie bij jou in de buurt!

Scholing Dichtbij geeft je de kans om met andere professionals ervaringen uit te wisselen en je eigen sterke kanten en verbeterpunten te leren kennen. Via intervisie kun je bijvoorbeeld feedback vragen op je eigen werkwijze. Of leren van je collega’s, diepgang van je werk vergroten, ervaringen en informatie uitwisselen over je werk, gezamenlijke oplossingen vinden voor praktische hindernissen. Enkele vragen die je in intervisie zou kunnen stellen:
• Hoe ga ik om met een bemoeizuchtig familielid van mijn cliënt?
• Ik zat laatst in een moeilijke situatie, heb ik juist gehandeld?
• Hoe zouden mijn collega’s gehandeld hebben in deze situatie?
• Hoe ga ik om met werkdruk?
• Hoe neem ik een (juiste) beslissing in ethisch lastige kwesties?
• Hoe moet ik dat moeilijke gesprek voeren?

Ervaringen van eerdere deelnemers

"Mijn verwachtingen waren om een plek te vinden waar ik met collega's kritisch mag en kan kijken naar mijn eigen handelen en naar hun handelen en daardoor mijn professionaliteit/persoonlijke groei uit kan breiden. Hieraan wordt voldaan door de intervisiegroep." De input van verschillende mensen is leerzaam, nodigt uit om met een andere blik te kijken, met respect naar elkaar te luisteren, om verduidelijking vragen, te lachen met elkaar, zorg uitspreken naar elkaar. Rustig, doortastend en met humor!”

Aanmelden

Heb je interesse in deze cursus? Meld je dan aan via de Aanmeldknop of door een e-mail te versturen naar info@scholingdichtbij.nl met onderwerp: 'Voorinschrijving Begeleide Intervisie'. Wanneer we genoeg aanmeldingen hebben zal de cursus ingepland worden.

Praktische informatie

Waar: Hereweg 120, 9725 AK Groningen
Wie:
maximaal 8 mensen per groep
Wat:
Diverse intervisiemethodieken, in bijeenkomsten van 2 uur.
Hoe vaak:
5 maal begeleide intervisie per groep
Vervolg:
Daarná organiseert iedere groep zijn eigen intervisie bijeenkomsten. Bij deelname ontvang je een intervisiereader als naslagdocument.
Wanneer: In overleg.
Accreditatie: 10 punten (V&V)
Kosten: € 239 (leden Dichtbij € 179,25)

Interesse?

Ga intervisie ervaren!

Aanmelden

Aanmelden

Locatie

Hereweg 120, Groningen

T
Thema

Vaardigheden

A
Accreditatie

10 accreditatiepunten

Kosten

€0,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl