Terug naar het overzicht

In Almelo: Vaardighedendag met o.a zuurstof meten, injecteren, zwachtelen | 24 maart 2023

Klassikale scholing

Tijdens deze praktijkdag word je bijgeschoold en getoetst op de volgende vaardigheden en theorie: - Wet BIG - Zuurstof meten - Injecteren - Zwachtelen - Diabeteszorg - Medicatie en veiligheid. In deze scholing worden alle aspecten belicht m.b.t. de Wet BIG, zuurstof toedienen, zwachtelen, subcutaan en intramusculair injecteren, subcutane canule plaatsen, bloedsuiker prikken en insuline toedienen. Diverse vormen van medicatie toedienen worden besproken alsmede de medicatieveiligheid. De lessen worden gegeven volgens de nieuwste richtlijnen en protocollen. Aan de hand van de Vilans protocollen worden de handelingen geoefend.

Voorbereiding

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze voorafgaand aan de cursus de Vilans- protocollen bestuderen welke betrekking hebben op deze vaardigheden.

Voor wie

Verzorgende IG en Verpleegkundigen (niveau 3, 4 & 5)

Leerdoelen

De cursist weet/kan na het volgen van deze scholing: - Uitleggen hoe hij/zij met de wet BIG te maken heeft; - Weet in welke situaties een cliënt zuurstof nodig heeft en hoe dit toe te dienen; - Kan volgens protocol subcutaan, intramusculair injecteren en een subcutane canule plaatsen; - Kan zwachtelen volgens de nieuwste richtlijnen; - Kan bloedglucosewaarde prikken en insuline injecteren en weet waarop te letten; - Weet welke vormen van medicatie toediening er zijn en waarom medicatieveiligheid belangrijk is.

De docent

Deze scholing wordt gegeven door Corine de Groot. Corine is verpleegkundige en heeft meer dan 30 jaar verpleegkundige ervaring, o.a. op verschillende afdelingen in een ziekenhuis. Ze heeft diverse specialisatie opleidingen op haar naam staan, waaronder opleidingen Gynaecologie/obstetrie, de SEH-opleiding en de oncologie aantekening. Inmiddels is ze alweer 10 jaar werkzaam als verpleegkundige in de wijk, en heeft ze veel ervaring opgedaan in een zelfsturend team. Daarnaast is Corine werkzaam als zelfstandig verpleegkundige voor diverse organisaties. Ze schrijft scholingen, en geeft les in voorbehouden en risicovolle handelingen voor o.a. Scholing Dichtbij en het opleidingsbedrijf van UMCG Ambulancezorg.

Praktische informatie

Datum: 24 maart 2023
Tijd: 09:30 - 16:30
Accreditatie: 7 punten (V&V)
Kosten: €247 (leden Dichtbij € 185,25)
Locatie: Point West, Bedrijvenpark Twente 305, 7602 KL Almelo

Aanmelden

Aanmelden

Datum

24/03/2023

Locatie

Point West, Bedrijvenpark Twente 305, 7602 KL Almelo

T
Thema

Vaardigheden

A
Accreditatie

7 accreditatiepunten

Kosten

€247,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl