Terug naar het overzicht

In Almelo: Massage | op basis van aanmeldingen of aanvraag

Klassikale scholing

In deze tweedaagse massagecursus leer je alle ins en outs van massage als complementaire interventie. Massage stimuleert de bloedcirculatie, leidt tot verminderde overdracht van pijnsignalen en heeft zowel geestelijk als fysiek een ontspannende werking. Massage verhoogt het algehele welbevinden en wordt in de palliatieve zorg vaak toegepast ter verlichting en afleiding van verschillende klachten zoals pijn, spanning, misselijkheid, angst en somberheid.

Massage is heel letterlijk contact tussen zorgverlener en cliënt – een gebied waar intimiteit mee gemoeid is, en waar dus ook kundigheid, zorgvuldigheid worden gevraagd. Het is ondertussen ook het gebied waarin je veel teweeg kan brengen juist door de directheid van het contact. Het goed kunnen uitvoeren van een massage vraagt dus onderwijs – een tweedaagse cursus waarin er wordt ingegaan op theorie, indicaties en contra-indicaties, technieken en effecten. Daarbij komt het hele lichaam aan bod. Ook wordt in deze cursus aandacht besteed aan de houding van de zorgverlener, want ‘gecenterd zijn’ is een voorwaarde om een massage effectief te laten zijn. Ook leer je je afstemmen op de vitaliteit van de cliënt. Daarnaast is er aandacht voor de integratie van massage in het zorgproces. Zo kan een cliënt bijv. door voetmassage soms toe met minder slaapmedicatie en moet dat opgenomen worden in het zorgplan.
Massagetechnieken kan je enkel goed leren door ze veelvuldig in de praktijk te brengen maar ze ook zelf te ervaren. Deze cursus biedt daar uitgebreid de ruimte voor, zodat je met zelfvertrouwen een massage kan toepassen in je zorgpraktijk. Een vaardigheid waar niet enkel je cliënten gebaat bij zullen zijn! En je wordt er zelf ook ontspannen van.

Voor wie

Voor zorgverleners die massage als complementaire interventie wil toepassen in de zorg aan de cliënt en voor mensen die de basistechnieken en theorie van massage onder de knie willen krijgen.

Leerdoelen

Na afloop van de scholing:
- Weet je welke massage toepassingen ingezet kunnen worden als complementaire interventie.
- Heb je kennis van de (contra-) indicaties.
- Kun je vanuit gecenterde houding contact maken.
- Heb je inzicht in je eigen grenzen en weet je daar vanuit af te stemmen op de cliënt.
- Weet je hoe je massage als complementaire interventie kan verantwoorden in je zorgplan.

Over de docent

De scholing wordt gegeven door Ilse Verloove. Ilse is verpleegkundige en natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in Complementaire Zorg. Het is Ilse haar missie om CZ een vast onderdeel te laten worden van de (palliatieve) zorg. Door CZ toe te passen spreek je iemand aan op zijn/haar natuurlijke kracht. CZ is volgens Ilse daarmee niet alleen een prachtige aanvulling op wat je als zorgverlener hebt te bieden maar ook een manier om tot verdieping van je eigen zorgpraktijk te komen. Zorg voor de ander betekent immers ook zorg voor jezelf. Dit holistische perspectief op zorg is kenmerkend voor de scholingen die Ilse verzorgt voor Dichtbij. Ilse is tevens coach voor zorgprofessionals. (www.ilseverloove.nl).

Aanmelden

Wanneer je interesse hebt in deze scholing, dan kun je je aanmelden via de Aanmeldknop of door een mail sturen naar info@scholingdichtbij.nl met onderwerp: 'Vooraanmelding Massage Almelo'. Bij voldoende aanmeldingen wordt een datum geprikt in overleg met de deelnemers.

Praktische informatie

Datum: op basis van aanmeldingen of aanvraag (dit is een twee-daagse cursus)
De cursus gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen
Tijd: 09.30-16.30
Accreditatie: 14 punten (V&V)
Kosten: €275 (leden Dichtbij €206,25)
Locatie: Pointwest, Bedrijvenpark Twente 305, 7602 KL Almelo

Aanmelden

Aanmelden

Locatie

Bedrijvenpark Twente 305, 7602 KLAlmelo

T
Thema

Complementaire zorg

A
Accreditatie

14 accreditatiepunten

Kosten

€0,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl