Terug naar het overzicht

Rapportage en verslaglegging | 25 januari 2024

Klassikale scholing

In deze scholing gaan we in op het belang van goede rapportage en verslaglegging. We kijken welke onderdelen van de verslaglegging belangrijk zijn en met welke regels en kaders we te maken hebben. Hoe stel je goede doelen op, die ook voor de cliënt begrijpelijk zijn? En hoe rapporteer je zo efficiënt mogelijk, zodat de beschikbare tijd zoveel mogelijk toegaat naar de cliënten en niet naar de administratieve taken daaromheen.

Omschrijving

Als (jeugd)professional binnen het sociaal domein heb je te maken met de jeugdige en zijn/haar ouders/verzorgers, maar daarnaast ook met verschillende regels en wetgeving. Het beroep van jeugd-en gezinsprofessional is van grote waarde voor de gezinnen en daarmee de verslaglegging ook. In de praktijk blijkt dat verslaglegging niet altijd volledig is of aansluit op de huidige wet- en regelgeving. Maar, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat moet er in een goede rapportage en wat niet? Wat is van belang voor de cliënt, maar ook voor de professional zelf? En hoe breng je dat allemaal samen in één rapportage/verslag? Tijdens deze scholing nemen we je mee in de wereld van de wet- en regelgeving, wat wordt er van ons als professional verwacht en vooral hoe gaan we dit in de praktijk toepassen op een zo efficiënt en transparant mogelijke manier. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we de theorie toepassen in de praktijk.

Leerdoelen

Na afloop van de scholing weet/kan de cursist:
•Wat het doel is van verslaglegging/rapportage
•Wat er in een goede rapportage behoort te staan
•Hoe je een goede rapportage schrijft
•Hoe je specifieke SMART-geformuleerde doelen opstelt

Voor wie

De scholing richt zich primair op de Jeugd- en gezinsprofessionals.

Over de docent

Klariena Bouma is sinds 2009 werkzaam binnen de jeugdhulpverlening en het sociaal domein, waar ze verschillende rollen heeft uitgevoerd, zoals ambulant begeleider, systeembegeleider, jeugdconsulent en kwaliteitsmedewerker. Verschillende functies maar altijd een raakvlak met de jeugdhulp. Hier ligt dan ook haar passie. De verbinding tussen theorie en praktijk vindt ze enorm belangrijk en waardevol: dit neemt ze dan ook mee in haar trainingen.

Praktische informatie

Datum: 25 januari 2024
Tijd: 9.00 - 16.30
Accreditatie: 6 punten SKJ
Kosten: € 326,25 voor leden Dichtbij (€ 435 voor niet-leden)
Locatie: Hereweg 120, Groningen

Deze scholing wordt ook op 18 maart gegeven. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

Aanmelden

Datum

25/01/2024

Locatie

Hereweg 120, Groningen

T
Thema

Overig

A
Accreditatie

6 accreditatiepunten

Kosten

€435,00

Contactgegevens Scholing Dichtbij

Tel: 050 577 8886
E-mail: info@scholingdichtbij.nl