Blended learning

Wat is blended learning?  

Blended learning is een gecombineerde vorm van leren, waarbij je zowel online als klassikaal aan de slag gaat met de leerstof. Zo begin je zelf digitaal met de theorie en kun je daarna onder begeleiding van een praktijkdocent de geleerde kennis in de praktijk brengen. Scholing Dichtbij biedt diverse blended learnings aan.   

Online gecombineerd met praktijk  

Wij begrijpen dat jouw tijd als zorgprofessional kostbaar is en dat je agenda al snel vol zit. Daarom biedt Scholing Dichtbij naast volledig klassikale scholingen ook blended learning aan.  

Wanneer je kiest voor blended learning, krijg je digitaal toegang tot de leermaterialen. Denk hierbij aan online modules, video’s en interactieve oefeningen. Met blended learning kun je het lesmateriaal bestuderen op je eigen tempo, op een plaats en tijdstip dat jou het beste uitkomt. Lekker flexibel.   

Samen aan de slag  

In tegenstelling tot e-learnings zijn er bij blended learning wel klassikale bijeenkomsten. Hier ga je face-to-face met docenten en andere zorgprofessionals aan de slag met de theorie. Dit doen we altijd in een kleine groep, zodat er genoeg ruimte is voor vragen. Daarnaast voer je tijdens een klassikale bijeenkomst ook praktische oefeningen, discussies, groepswerk en evaluaties uit.   

Het doel van blended learning is om een evenwichtige leerervaring te bieden, waarbij de voordelen van online leren worden gecombineerd met de waardevolle interactie en ondersteuning die klassikaal onderwijs biedt.   

Voorbeeld van blended learning  

Een voorbeeld van blended learning is de scholing over de CADD-Legacy Medicatiepomp. Hierin delen we eerst de theoretische kennis met je. Dit bestudeer je op eigen tempo. Vervolgens gaan we in een klassikale scholing ook echt aan de slag met de CADD-Legacy Medicatiepomp, zodat je niet alleen in de theorie, maar ook in de praktijk weet hoe deze pomp werkt.   

Wist je dat wij ook incompany mogelijkheden hebben voor onze blended learnings? Neem eens contact met ons op voor meer informatie of vraag een incompany scholing aan.

Verbeter ook jouw kennis en vaardigheden als zorgprofessional met behulp van blended learning! Leren op jouw manier in je eigen tempo, maar wel met ondersteuning van een docent in een klassikale scholing