Klassikale scholingen

Tijdens een klassikale scholing van Scholing Dichtbij ga je samen met andere zorgverleners aan de slag op locatie in Groningen of Almelo. Zo leer je samen met andere zorgprofessionals, die wellicht ook tegen dezelfde uitdagingen en problemen aanlopen als jij. Onze scholingen zijn naast leerzaam ook een nuttig netwerkmoment om vakgenoten te ontmoeten.  

Interactieve klassikale scholing 

Onze klassikale scholingen zijn zeer interactief van aard. Tijdens de scholingen bespreken we niet alleen de theoretische aspecten, maar gaan we ook aan de slag met casuïstiek en voeren we bijvoorbeeld groepsopdrachten uit. Het eerste deel van de scholing richt zich meestal op de theorie, waarbij je kennis opdoet, in het tweede deel pas je de opgedane kennis toe op meegebrachte casuïstiek en praktijkervaringen.  

Deskundige docenten 

Bij Scholing Dichtbij werken we uitsluitend met deskundige docenten die veel inhoudelijke kennis en praktijkervaring hebben. Onze docenten zijn gespecialiseerd in hun vakgebied en brengen hun kennis graag op een interactieve en leerzame manier over. Ze stimuleren actieve deelname, moedigen vragen aan en zorgen ervoor dat er voldoende ruimte is voor jouw eigen inbreng. Op deze manier wordt de scholing waardevol en relevant voor jou als zorg- of hulpverlener.  

Accreditatie

Vrijwel al onze scholingen zijn geaccrediteerd bij het Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen & Verzorgenden) of door SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).  

Lees meer over de kwaliteit en accreditatie van Scholing Dichtbij.

Persoonlijke begeleiding en kleine groepen  

We hechten veel waarde aan persoonlijke begeleiding en interactie. Daarom werken we in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor individuele inbreng en persoonlijke ondersteuning. Dit zorgt voor een optimale leerervaring en de mogelijkheid om specifieke vragen of uitdagingen te bespreken.  

Locaties  

We hebben twee locaties waar wij onze klassikale scholingen geven: Groningen en Almelo.  

Groningen 

Scholingslokaal 

Het scholingslokaal aan de Hereweg in Groningen gebruiken wij voor onze interactieve scholingen, waarin onze docenten hun vakinhoudelijke kennis met enthousiasme overbrengen.   

Skillslab  

In het skillslab oefen je samen met andere zorg- en hulpverleners jouw verpleegtechnische vaardigheden. We hebben hier twee oefenpoppen, waarop je jouw praktische vaardigheden via het protocol kunt oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stomazorg en sondes.   

Naast oefenpoppen vind je in ons skillslab ook een infuusarm voor het oefenen van injecties en het prikken van bloedsuiker. Ook zijn er diverse andere oefenmaterialen aanwezig om verpleegtechnische vaardigheden te oefenen. Hierdoor kun je gelijk oefenen met de geleerde theorie.   

Almelo 

Afhankelijk van het type scholing vinden de scholingen in Almelo plaats bij Hulp die helpt of Point West. Hier zijn scholingslokalen aanwezig voor klassikale scholingen.

Samen leren met andere zorgprofessionals  

Scholing Dichtbij biedt diverse geaccrediteerde klassikale scholingen aan waar je in een inspirerende omgeving samen met andere zorgverleners kunt leren. Bekijk ons volledig aanbod hier. Liever op een andere manier leren? Wie weet zijn onze e-learnings iets voor jou.